Turvallisuusseloste
 

Silvartin karkkijäljitelmäkorut eivät herkullisesta ulkomuodostaan huolimatta sovellu syötäviksi. Korujen päämateriaalina on polymeerimassa (Fimo), joka kovetetaan uunissa. Tämän jälkeen korut päätyvät porattavaksi, ruuvitettavaksi, liimattavaksi jne. On siis huomioitava, että herkullisen ulkomuodon lisäksi korut voivat sisältää/sisältävät pieniä osia, jotka voivat irrota pienten lasten käytössä ja aiheuttaa tukehtumisvaaran. Silvartin kaikki korut valmistetaan alusta loppuun käsityönä, ja eri työvaiheiden jälkeen pyrimme aina valmistamaan tasalaatuisen ja kestävän tuotteen. Joskus kuitenkin korut tai korunosat voivat käytössä heikentyä tai haurastua, sekä korunosissa saattaa olla tehdasperäinen vika, jolloin tuotteesta voi irrota osia ja näin koitua vaaraa pienille lapsille. On siis suositeltavaa, että korujen ja muiden Silvartin valmistamien esineiden käyttöä ja esillejättämistä vältetään alle kouluikäisillä lapsilla. * 
 

Silvart käyttää kaikissa korvakorunosissa turvallista ja puhdasta terästä (304), joka ei aiheuta allergioita ja yliherkkyyksiä. Ketjullisissa kaulakoruissa materiaalina on nikkelitön, pintamaalattu korumetalliseos tai teräs. Kaikissa muissa korunosissa, kuten hakalukot, avainrenkaat yms metalliosat jotka eivät lävistä ihoa, on käytetty turvallisia nikkelittömiä valmisteita. Avainkaulakoruissa/nauhoissa on muovinen turvalukko, joka ehkäisee koruun kuristumisen. Lukko aukeaa niskasta vapauttamalla nauhan, jos nauhaa vedetään tai se jää johonkin kiinni. Lukko on suljettavissa uudelleen. On hyvä tarkistaa säännöllisesti avainnauhojen kunto, jotta ne pysyvät turvallisina etenkin kouluikäisillä lapsilla. 
 

*(Silvartin korut eivät ole leluja. Toisinaan myytävät miniatyyrituotteet/pienoisruoat, ovat tarkoitettu ensisijaisesti nuorten ja aikuisten keräilyesineiksi nukkekoteihin. Tuotteillamme ei ole sertifikaattia ( Lelujen turvallisuuden SFS-EN 71- standardisarja) eikä niitä ole testattu leluasetuksen mukaan, siten Silvart ei myöskään valmista niitä leluiksi. On huoltajan vastuulla, mikäli  miniatyyrituotteita päätetään antaa nuoremman kuin 14-vuotiaan käyttöön, tai muita koruja alle kouluikäisten lasten käyttöön. Silvart ei ota vastuuta korujen ja miniatyyrituotteiden väärinkäytöstä)
 

Mikäli huomaatte turvallisuushuomautuksia koruissamme, otattehan ystävällisesti yhteyttä Silvartin asiakaspalveluun, jotta voimme jatkuvasti kehittää tuotteitamme.